Dudožerjevi prijatelji

Pridružite se nam, več nas je, bolj je veselo!

Saša Einsiedler, nekdanja pevka, televizijska novinarka, licencirana trenerka uspešnosti, komunikacijska trenerka in svetovalka ter mediatorka: "Lej naju, knjigo mi je pa Polona v avtu do doma prebrala. Odlična!!!"

Manca Košir, profesorica in publicistka: "Kaj vse se lahko zgodi z izginulimi dudami, ki jih malčki izgubijo ali pa jim padejo ponoči iz ust, brrr... Med zmajčki namreč živi radovedni modrooki Dudožer, ki ne bruha ognja, temveč raje opazuje naravo in ljudi. Pa vidi, kako dojenčki sesajo dude, celo večji otročiči jih še vtaknejo v usta za tolažbo zvečer. Želja, da bi še samo okusil kakšno dudo, se mu uresniči, ko najde izgubljeno na tleh. In potem še eno in še eno ... in postane odvisen od tega slastnega grižljaja. Naj otroci ne bodo presenečeni, če so ponoči ostali brez dude! In naj polgledajo pred svoja vrata, morda je tam kak velik kakec z ostanki dude, ki ga je za seboj pustil Dudožer v režiji navihane avtorice Katje Božič in ilustratorke Ksenije Konvalinke. Obvezno branje za tiste, ki ne morejo nehati sesati dude!"

Marko Juhant, predavatelj, pisatelj in specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti: "Knjiga je uporabna za fante in dekleta, ki se še niso otresli dude. Pa tudi za tiste, ki si je samo še malo želijo, čeprav so že »veliki«. Pisane podobe in tekoča pripoved bodo pritegnile deklice in zmaj, ogenj, noč ter druge avanture, bodo posrkale fantiče. Knjiga bo v pomoč tudi staršem, da se otrok lažje znebi dude. Zgodba bo mlade poslušalce (tudi zrelejše prve bralce) zadrževala do konca in jih presenetila prav po fantovsko: s kakcem!"

Jernej Kuntner, gledališki in televizijski igralec in režiser, izjemno aktiven tudi kot režiser in igralec animiranih filmov: "Prekrasna, izvirna in "starševska" knjigica. Ker šele, ko si starš, vidiš, s koliko otroškimi problemi se moraš spopadat. In ker se tudi sam spopadam z istim, pišem svoje knjigice iz podobnega notranjega klica. Bravo Katja."

Tudi priljubljena televizijska voditeljica, novinarka in turistična vodička Oriana Girotto in njen sinček Edvard sta se že spoprijateljila z Dudožerjem. :)

Ivo Mohorič, zdravnik in psihoterapevt: "Katja Božič je prišla na genialno idejo kako triletnega sina prepričati, da se neboleče in brez morebitnih poznejših čustvenih posledic v življenju, odpove otroški čustveni tolažbi, po imenu duda. Terapevtska pravljica, ki utegne tozadevno pomagati še kakšnemu kratkohlačniku."

Iris Mulej, blogerka, manekenka in poslovna ženska ter njena hčerka Isabella sta se Dudožerja zelo razveselili in ga hitro vzeli za svojega. :)

Tanja Mojzer, novinarka: "Zelo poučna, duhovita, barvita, kot je Zmajček Dudožer."