Ste že slišali?


Dudožer in slon Bansi 
(Ljubljana, 10. julij 2019) Dudožer ne počiva, med iskanjem novih dud in novih prijateljev sta se spoznala tudi s slonom Bansijem, ki je z veseljem prebral Dudožerjevo zgodbo. 

Celoten članek si lahko preberete na otroškem portalu RTV Slovenija

(Zasavje, 27. junij 2019) Dober glas seže v deveto vas in glas o Dudožerju in njegovih podvigih so slišali tudi v Zagorju, odkoder je doma zmajčkova "mama" Katja. No, pa tudi sicer v tistih krajih zmaji niso nič nenavadnega, navsezadnje so nedaleč od Zagorja, nad Kisovcem odkrili okamnelo zmajevo kri, o čemer je poročal sam Valvasor in črno kamenje poimenoval »Premogova kri«. Premog je namreč ena najstarejših slovenskih oblik za poimenovanje zmaja.

Celoten članek in si lahko preberete na spletni strani Savus.

Kako se znebiti dude?
(Ljubljana, 26. junij 2019) Dudožer je ponosen, da je botroval odličnemu zapisu o odvajanju in najboljših načinih za slovo od dude.

Celoten članek si lahko preberete na portalu Bibaleze.

(Domžale, 22. junij 2019) Dudožer navihano kuka tudi s polic knjižnice v Domžalah in komaj čaka svoje nove človeške prijatelje

Vsi smo Dudožerji!
(Ljubljana, 20. junij 2019) Včeraj je bilo veselo! Nevihta nam ni prišla do živega in skupaj smo odgnali dežne kaplje drugam. Dudožer se je predstavil in tudi vse udeležence dogodka za nekaj hipov spremenil v sladkosnede dudožerje, najmlajše pa spodbujal h kreativnosti.

Dudožerju sta življenje in podobo dali Katja in Ksenija, glas mu je ob tej priložnosti posodil Jernej Kuntner, specialna pedagoginja pa je osvetlila marsikatero dilemo pri odvajanju od dude. 

Dudožer je presrečen, končno se ti lahko predstavi v živo!
(Ljubljana, 12. junij 2019) V sredo, 19. junija 2019, se bo odvila prva uradna predstavitev Dudožerja in slikanice, kjer se bodo avtorici Katji in ilustratorki Kseniji pridružil še igralec in tudi sam avtor knjižice za otroke Jernej Kuntner, specialna pedagoginja Kristina Zupančič, dogodek pa bo povezovala televizijska novinarka in voditeljica ter ljubiteljica zmajev Maja Nemec.

Dudožer je že pripravil priboljške in osvežitev, pa tudi drobna presenečenja, zato le pridi tudi ti! :) 

(Ljubljana, 11. junij 2019) Poletje je potrkalo na vrata, počitnice so skoraj že tu, manjka le še počitniško branje. Če morda nabirate počitniško branje za svoje najmlajše, nekaj idejic najdete tudi v aktualni reviji Maja. :

(Ljubljana, 18. april 2019) Katjin in Dudižerjev ognjeni krst - Akademija Montessori je povabila Katjo Božič in Dudožerja na obisk, saj je junak zgodbe, mali Jaka, pet let odraščal tudi tam. Najstrožje, a najbolj prikupnim občinstvo je bilo navdušeno, Dudožer in Katja pa tudi. :)

(Ljubljana, 9. junij 2019) Zmajček Dudožer je razveseljeval najmlajše tudi na Čarobnem dnevu v Tivoliju. Če ga želite spoznati tudi vi, ga spremljajte tukaj na spletni strani in na družbenih medijih, kmalu bo spet priložnost! 

(Ljubljana, 4. april 2019) Ne boste verjeli, Dudožerček se je dobro vklopil tudi v Vklop! 
Hvala Sonji Javornik in reviji Vklop :)

(Ljubljana, 17. april 2019) Takole pa se Dudožer s polic smeji v DZS Domžale :)

(Ljubljana, 19. marec 2019) Po zvezdah je Dudožerček dočakal tudi Zarjo! Jelka Sežun je Katjo povprašala o dudosnedem zmajčku.   
Srčna hvala Jelki in reviji Zarja! :)

(Ljubljana, 30. marec 2019) Dudožerček se je predstavil tudi na prodajno-razstavnem umetniškem festicvalu ARTish SHOP v Kinu Šiška. Ne le v slikanici, Dudožer se zdaj ponosno smehlja tudi s priponk in kdaj celo majčk. 

Juhu, zmajček Dudožer je tu!
(Ljubljana, 6. marec 2019) Danes praznujemo rojstni dan zmajčka Dudožerja, saj je luč sveta ugledala nova slikanica za otroke, ki jim bo pomagala pomagati dudi v slovo. Slikanica Dudožer in Jakova duda je na voljo tako na tej spletni strani kot v številnih slovenskih knjigarnah in knjižnicah. (foto: Andrej Križ)

(Ljubljana, 13. marec 2019) Zmajček Dudožer ne počiva, skočil je celo do Zvezd. :) 
Hvala reviji Zvezde in Andreji Comino! Katja in Dudožer sta zelo vesela!